MANİSA / SALİHLİ - Salihli Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Okul Rehberlik Planı RAM'a Gönderme Süreci ve Dokümanlar

Rehberlik Hizmetleri Planları için Son gönderim Tarihi 06.10.2023'tür.

OKULLARDA REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA PROGRAMI HAZIRLAMA

1. Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanı olan Resmi/Özel okullar ve Bilim Sanat Merkezleri "Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Çerçeve Planı'nı E-Rehberlik sistemi üzerinden hazırlayacaklardır.

*PSİKOLOJİK DANIŞMANI OLAN okullarda plan nasıl hazırlanır? Aşağıdaki bağlantıdan uygulamalı olarak yapabilirsiniz.

Hazırlanan program 06.10.2023 tarihine kadar, E-Rehberlik sistemi üzerinden, okul/kurum müdürleri tarafından onaylanacaktır.

2. Rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan okullar, Mesleki Eğitim Merkezi ve Halk eğitimi merkezleri Rehberlik ve psikolojik danışma programını e-Rehberlik Sistemi üzerinden hazırlamayacaklardır. Programı yazılı olarak hazırlayarak Resmi yazı ile kurumumuza göndereceklerdir. Program www.orgm.meb.gov.tr adresinde, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri sekmesinde yer alan EK-1 MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Sunum Sistemi'nden yararlanılarak hazırlanır. Program formatı için EK-3 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programı kullanılır.

Not: MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Sunum Sistemi, okul/kurumlar tarafından sunulan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin standart çerçevesidir.

Not: Okul rehberlik ve psikolojik danışma programı hazırlarken EK-1 MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Sunum Sistemi'nde yer alan  "grup çalışmaları" bölümünden yararlanılır. "Bireysel çalışmalar" bölümü okul rehberlik ve psikolojik danışma programı hazırlanırken kullanılmamaktadır.

Not: Öğrencilerle yapılacak çalışmalar Gelişimsel ve Önleyici Hizmetler ve İyileştirici Hizmetler bölümünde yer almaktadır.

Not: Veli ve öğretmen grubuna yönelik yapılacak çalışmalar ise Destek Hizmetler bölümünde yer almaktadır.

*PSİKOLOJİK DANIŞMANI OLMAYAN okullarda plan nasıl hazırlanır? Aşağıdaki bağlantıdan uygulamalı olarak yapabilirsiniz.

DİKKAT: YUKARIDAKİ ÖRNEK VİDEODA BELİRTİLEN HEDEF İSİMLERİ GEÇMİŞ DÖNEMLERE AİTTİR DİKKATE ALMAYINIZ. BU YILIN HEDEFLERİ FARKLIDIR. VİDEO ÖRNEK OLMASI İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.

Önemli: Programda o yıl için belirlenen genel hedef ve yerel hedeflere yönelik çalışmalara yer vermek esastır.

Genel Hedef               2023-2024 :    Psikolojik Sağlamlık

Yerel Hedef(Manisa)2023-2024:     Sınır Koyma

EKLER İÇİN AŞAĞIDAKİ BAĞLANTILARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ:

EK-1_REHBERLİK SUNUM SİSTEMİ

EK-2_Hedef Listesi