May

Giriş yaptığınızda mikrofon izinlerini vermeyi unutmayınızMikrofon izini vermek için mikrofon simgesi üzerine tıklayarak izin veriniz.

LGS Sınav Giriş Belgenizi almak için TIKLAYINIZ

May

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü'nün bünyesinde yapılan "TEMEL EĞİTİMDE 10 BİN OKUL PROJESİ" kapsamında okulunuzun kademesine uygun olan aşağıda bulunan dokümanların indirilmesi, Doküman içeriğindeki Broşürlerin Öğrenci, Veli ve Öğretmenlere ulaştırılması gerekmektedir. Ayrıca dokümanlar içeriğinde bulunan Öğretmen ve Velilere yönelik olan Sunumlar Salihli Rehberlik ve Araştırma merkezi tarafıdan videolaştırılmaya başlanmıştır. İlgili Videolar Salihli RAM You Tube sayfamıza yüklenmektedir. Videoların öğretmen ve velilere ulaştırılması ve aşağıda bulunan Online Faaliyet Raporunun doldurularak resmi yazı ile DYS 'den kurumumuza bildirilmesi gereklidir.

RAPOR GÖNDERMEK İÇİN SON TARİH 27-30 HAZİRAN 2022 DİR

ONLİNE FAALİYET RAPORU GÖNDERMEK İÇİN TIKLAYINIZ

May

2022-2023 eğitim öğretim yılı okul rehberlik programlarının hazırlanmasında kullanılmak üzere okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademeleri için hazırlanan Öğrencilerin Rehberlik İhtiyaçlarının Belirlenmesi Anket Formları ve sonuç çizelgeleri MEB ORGM web sitesi Rehberlik Hizmetleri-Rehberlik Hizmetlerinde Kullanılan Formlar sekmesinde yayınlanmıştır. Formlara aşağıdaki linklerden de ulaşabilirsiniz.

Anketlerin uygulanması sürecindeki iş ve işlemlerin yönergeler doğrultusunda yapılması önem taşımaktadır. Veli ve öğrenci anketleri ile sınıf(veli-öğrenci) sonuç çizelgelerinin doldurulmasından sınıf rehber öğretmenleri, okul(veli-öğrenci-öğretmen) sonuç çizelgelerinin doldurulmasından ise okul rehber öğretmenleri sorumludur. Rehber öğretmen bulunmayan okullarımızda ise bu görevler ilgili müdür yardımcısı tarafından yerine getirilmelidir.

Doldurulan formlardan ´RAM SONUÇ ÇİZELGELERİ´nin 31 Mayıs 2022 tarihine kadar Aşağıdaki ilgili Linkleri kullanarak Google Formlar üzerinden kurumumuza gönderilmesi gerekmektedir.

Ayrıca DYS den üst yazı yazılarak RAM'a gönderilmesi ve EK kısmına "RİBA Sonuçları Google Formlar üzerinden RAM'a iletilmiştir yazmanız yeterlidir.

RİBA Neden Yapılıyor ?

RİBA Sonuç Çizelgesi Yönergesi

Online Ortama RİBA'larınızı aktarmak için Örnek Videomuz https://www.youtube.com/watch?v=VtcoGfcPURw&list=PLUOopHLkcTSWq0V7-IjoKF5GN8oVyEGoP&index=3

(RİBA Uygulamasını Bu videodaki yapmak zorunlu değildir. Kendiniz Alternatif Yöntemler ile de uygulayabilirsiniz. Bu sadece kolaylaştırıcı bir Örnek Videodur.)

OKUL SONUCUNUZU RAM'A ONLİNE OLARAK NASIL GÖNDEREBİLİRSİNİZ ? ÖRNEK VİDEO İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ

Nis

Dijitalleşmenin, hayatın her alanında kendini hissettirdiği bu dönemde Bakanlığımızca, anne babalardan sıklıkla gelen sorulara yanıt verebilmek için iki yeni kılavuz hazırlandı. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce 'Aile Eğitim Serisi' kapsamında yayımlanan 'Güvenli İnternet Kullanımı' ve 'Siber Zorbalık' kılavuzları dijital dünyada aile katılımına ışık tutuyor. Kılavuzların içeriğinde anne babalara bu süreçte ne yapmaları, nasıl davranmaları ve ne gibi önlemler almaları gerektiği konusunda kısa ve uygulanabilir öneriler sunuldu. Ayrıca kare kodlar aracılığıyla ulaşılabilecek videolar ile desteklendi.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 4 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı. Adaylar sınav başvurularını, 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Mrt

"Bilim ve Sanat Merkezi Ön Değerlendirme Uygulaması Giriş Belgeleri" Yayımlandı.

19 Mart 2022 tarihinden itibaren başlayacak olan 2021-2022 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Süreci Ön Değerlendirme Uygulamasına girecek öğrencilerin giriş belgeleri, öğrencinin devam ettiği okul idaresi tarafından e-okul sistemi sınav işlemleri modülü üzerinden verilecektir.