MANİSA / SALİHLİ - Salihli Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Okul Rehberlik Planı Nasıl Hazırlanır

Rehberlik Hizmetleri Planları için Son gönderim Tarihi 07.10.2022'dir.

OKULLARDA REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA PROGRAMI HAZIRLAMA

1. Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanı olan Resmi/Özel okullar ve Bilim Sanat Merkezleri "Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Çerçeve Planı'nı E-Rehberlik sistemi üzerinden hazırlayacaklardır.

PSİKOLOJİK DANIŞMANI OLAN okullarda plan nasıl hazırlanır? Aşağıdaki bağlantıdan uygulamalı olarak yapabilirsiniz.

Hazırlanan program 07.10.2022 tarihine kadar, E-Rehberlik sistemi üzerinden, okul/kurum müdürleri tarafından onaylanacaktır.

2. Rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan okullar, Mesleki Eğitim Merkezi ve Halk eğitimi merkezleri Rehberlik ve psikolojik danışma programını e-Rehberlik Sistemi üzerinden hazırlamayacaklardır. Program yazılı olarak hazırlayarak Resmi yazı ile kurumumuza göndereceklerdir. Program www.orgm.meb.gov.tr adresinde, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri sekmesinde yer alan EK-1 MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Sunum Sistemi'nden yararlanılarak hazırlanır. Program formatı için EK-3 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programı kullanılır.

Not: MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Sunum Sistemi, okul/kurumlar tarafından sunulan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin standart çerçevesidir.

Not: Okul rehberlik ve psikolojik danışma programı hazırlarken EK-1 MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Sunum Sistemi'nde yer alan  "grup çalışmaları" bölümünden yararlanılır. "Bireysel çalışmalar" bölümü okul rehberlik ve psikolojik danışma programı hazırlanırken kullanılmamaktadır.

Not: Öğrencilerle yapılacak çalışmalar Gelişimsel ve Önleyici Hizmetler ve İyileştirici Hizmetler bölümünde yer almaktadır.

Not: Veli ve öğretmen grubuna yönelik yapılacak çalışmalar ise Destek Hizmetler bölümünde yer almaktadır.

PSİKOLOJİK DANIŞMANI OLMAYAN okullarda plan nasıl hazırlanır? Aşağıdaki bağlantıdan uygulamalı olarak yapabilirsiniz.

DİKKAT: YUKARIDAKİ ÖRNEK VİDEODA BELİRTİLEN HEDEF İSİMLERİ GEÇMİŞ DÖNEMLERE AİTTİR DİKKATE ALMAYINIZ. BU YILIN HEDEFLERİ FARKLIDIR. VİDEO ÖRNEK OLMASI İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.

Önemli: Programda o yıl için belirlenen genel hedef ve yerel hedeflere yönelik çalışmalara yer vermek esastır.

Genel Hedef               :           Bilinçli Teknoloji Kullanımı

Yerel Hedef(Manisa):           Yetenek, Mesleki İlgi ve Değerleri Tanıma

EKLER İÇİN AŞAĞIDAKİ BAĞLANTILARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ:

AÇIKLAMA

EK-1_REHBERLİK SUNUM SİSTEMİ